dinsdag 12 februari 2019


Na het vragen aan een man wat zijn ‘klein geluk’ was antwoordde hij dat hij graag in zijn tuin werkt. Zelfs in de winter is deze man niet weg te slaan uit zijn tuin. Bladeren harken, zaaien en planten, water geven aan de planten die het nodig hebben, hij doet het allemaal even graag. Besluit: tuinen onderhouden is echt een passie van deze man.


Bij een volgende man kregen we het antwoord: zijn eigen kinderen zien. Zijn twee kinderen maken hem blij doordat ze zelf altijd, en ik dicteer, ‘blij en happy zijn’. De 9 jarige Thomas en de 12 jarige Matheo zitten nog volop in de bloei van het leven, en dat is inderdaad één van de mooiste dingen ter wereld: gelukkige kinderen hebben.


De volgende persoon vindt zijn kinderen ook zijn klein geluk. Ondanks dat zijn kinderen in de Filipijnen wonen is het voor hem geen probleem om hen toch als klein geluk te beschouwen. Hij heeft elke dag contact met hen, en hij was net twee maanden terug van de Filipijnen. Conclusie: vrienden of familie moeten niet ver van huis zijn om van ze te houden.


Bier en chocolade van België viel bij een vrouw uit Spanje goed in de smaak. Dat is toch wat wij concludeerde uit haar antwoord. Contact met haar vrienden zijn is voor haar ook een must om gelukkig te kunnen zijn. Vrienden, bier, en chocolade, dat is volgens mij voor veel mensen klein geluk.


Ondanks alles niet altijd naar iedereens zin is, zijn er wel kleine dingen die mensen gelukkig(er) maken. Van in de tuin werken, tot chocolade eten, als mensen er maar gelukkig van worden.


Maarten Tossyn 1E




Geen opmerkingen:

Een reactie posten