maandag 16 oktober 2017


                                                    POSITIEVE NIEUWTJES

We vroegen aan Leen en Annabel wat hen vandaag gelukkig heeft gemaakt. Ze antwoordden: wat ons vandaag gelukkig heeft gemaakt is dat we vandaag maar 1 uur les hadden. Ze hadden voor de avond nog leuke plannen: iets gaan drinken met vrienden en vriendinnen. Ze zitten nu op kot hier in Leuven.

Daarna kwamen we Giel en Jans tegen. "Wat heeft jullie vandaag al gelukkig gemaakt"? (Euhm)
"Of gaan jullie vandaag nog iets leuks doen"? Jans antwoordde: "We gaan vandaag nog voetbal spelen." Giel antwoordde: "Ik ben in de vakantie naar Portugal geweest en heb daar heel veel steden bezocht." Het geluk van deze reis zindert duidelijk nog na bij hem.

Jakoba was vandaag gelukkig omdat ze deze ochtend een les literatuur had gekregen en een Italiaanse cappuccino had gedronken met haar vriendin, die Italiaans spreekt. Toen we haar tegenkwamen waren ze samen aan het shoppen. Jakoba had in de namiddag nog een les Italiaans. Toen we haar interviewden, klonk ze ook gewoon al heel gelukkig!

We kwamen Mats en Liese tegen en we vroegen wat hen vandaag gelukkig had gemaakt. Mats vertelde ons dat hij gelukkig was omdat hij met zijn vriendin samen gaat shoppen. Ze zijn al ruim twee jaar samen maar vieren het niet echt. Mats zit nu op kot in Leuven en Liese woont nog altijd bij haar ouders.

De volgende die we tegen kwamen was een baby met haar grootouders. De grootouders vonden het leuk dat hun kleindochtertje Roos bij hun op bezoek was. Ze gingen nog veel leuke dingen samen met de kleindochter zoals samen spelen en wandelen in de stad.

Als laatste waren we Andreas en Nik uit Rotselaar tegengekomen. Ze waren opgestaan met de zon en zijn blij dat ze dat hebben gezien. Nik is al afgestudeerd maar weet eigenlijk nog niet zeker wat hij wil worden hij denkt erover om onderzoeker te worden aan de universiteit. Andreas is nog aan het studeren en is er bijna vanaf.

Vriendelijke groeten van de reporters: Pauline en Souheila.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten